Önkéntesek jelentkezését várja Hargita Megye Tanácsa

Online platform segítségével kívánja felvenni a kapcsolatot a 65 év feletti, segítségre szoruló korosztállyal Hargita Megye Tanácsa. A megye idősebb lakosainak megfelelő ellátása érdekében önkéntesek jelentkezését várják – közölte szerdán az önkormányzat sajtóosztálya.

„Hargita Megye Tanácsa minden lehetséges erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy más intézményekkel és hatóságokkal összefogva a lakosságot segítse a koronavírus okozta nehéz helyzetekben. A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése csak felelős hozzáállással és összefogással lehetséges. Tudjuk azt, hogy a legveszélyeztetettebb a 65 év felettiek korosztálya. Ezért számukra szigorúbbak a hatósági intézkedések, rájuk nagyobb figyelemmel kell viseltetnünk nekünk is”– szögezi le közleményében Hargita Megye Tanácsa.

A napokban elkészül egy olyan online platform, ami arra hivatott, hogy biztonságos kapcsolatot teremtsen a felmerülő igények és szükségletek, illetve a jószándékú tenni akaró önkéntesek között – nyilatkozta Bíró Barna Botond alelnök, aki örvendetesnek tartja, hogy egy jó helyi kezdeményezést, többoldalú partnerségben sikerül egész megyére kiterjeszteni.

„Kiemelt fontossággal kezeljük ennek összefogását a megyei önkormányzat égisze alatt, illetve azt, hogy a 65 évnél idősebb generációról megfelelően gondoskodhassunk. Sokat köszönhetünk mindannyian szüleinknek, nagyszüleinknek. Itt az idő arra, hogy érezzék, számíthatnak ránk” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Aki valamilyen módon segíteni szeretne, arra kérik: küldje el jelentkezését (név, telefonszám, e-mailcím) a farkaseniko@hargitamegye.ro e-mail címre, ahol további tájékoztatást kapnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?