Tizenkét aktív fertőzéses eset van Hargita megyében

Péntekhez képest öttel, tizenhatra nőtt a Hargita megyében az igazoltan koronavírussal fertőzött személyek száma, de az úgynevezett aktív esetek száma csak tizenkettő.

A vírus terjedése szempontjából sokáig utolsó fehér foltként nyilvántartott megyében eddig összesen 16 személy produkált pozitív koronavírus-tesztet. Az igazolt esetek közül 12 személyt a székelyudvarhelyi, illetve a csíkszeredai kórházban ápolnak. Két személyt gyógyultnak nyilvánítottak, egy etédi férfi, akinél utólag igazolták a vírus jelenlétét, elhunyt, egy főt az egyik brassói kórházba utaltak.

A prefektusi hivatal szombati közleménye szerint a csíszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház személyzetének folytatják a tesztelését. Ez azért vált szükségessé, mert az intézmény egyik orvos alkalmazottjánál kimutatták a vírus jelenlétét, és a kórház fertőző betegségeket kezelő részlegére került.

2020. március 27. és április 17. között Hargita megyében 405 COVID-19-tesztet végeztek el, részben a megyei egészségügyi igazgatóság (DSP) és a Megyei Sürgősségi Kórház laboratóriumában, részben kolozsvári, brassói és bukaresti laboratóriumokban.

Az elvégzett tesztekből 390 negatív eredményt hozott, 15 pedig pozitív eredményt adott. A tizenhatodik pozitív eredmény egy magánlaboratóriumban elvégzett vizsgálat nyomán készült, ezt azonban két további negatív eredményt hozó teszt követte.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?