Koronavírus: negatívak a csíkszeredai kórház alkalmazottainak tesztjei

Negatív eredmények születtek a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Sürgősségi Betegellátó Egységének alkalmazottai számára elvégzett koronavírus-tesztek során – tájékoztatott az intézmény vezetősége. A teszteket azt követően végezték el, hogy kedden a kórház egyik orvosánál koronavírus-fertőzést igazoltak.

A vonatkozó protokollnak megfelelően elvégezték a koronavírus-tesztet a sürgősségi osztály és a kórház azon alkalmazottain, akik a fertőzés kimutatását követő három napban dolgoztak az osztályon. A csütörtökön kapott eredmények szerint mindenki tesztje negatív. Amennyiben a következő napokban indokolttá válik, a tesztelést folytatják – írta közleményében a kórház vezetősége. A megfertőződött orvost továbbra is a kórház erre elkülönített osztályán kezelik, állapota jó.  

„Megkönnyebbülés, hogy negatívak a tesztek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a megfelelő védőintézkedésekre ne kellene továbbra is nagy figyelmet fordítani. Sikerült felkészülnie a kórháznak arra, hogy az alkalmazottakat ellássa megfelelő védőfelszereléssel, ezek viselete nemcsak egyéni felelősség, hanem túlmutat azon: kollégáinkat, azok családjait, a hozzánk gyógyulni érkező betegeket sodorhatjuk veszélybe, ha a védőfelszerelést nem alkalmazzuk megfelelően” – szögezte le dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

A Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának munkáját péntektől két Székelyudvarhelyről érkező sürgősségis szakorvos segíti. Az osztályon az elmúlt időszakban emelkedett a betegek száma. Hasonlóképpen nőtt a szülészeti osztályon a szülni érkező kismamák száma, nemcsak a térségből, hanem Székelyudvarhely környékéről és Kovászna megyéből is érkeznek.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?