Kérlelt és fenyegetőzött Raed Arafat az ortodox húsvét előtt

Otthon maradásra szólította fel az ortodox híveket a húsvéti hétvége előestéjén Raed Arafat. A belügyi államtitkár figyelmeztetett: a hatóságok lesújtanak azokra, akik megszegik az óvintézkedéseket.

„A törvény előtt kell majd felelniük azoknak, akik a szabályokat megszegve templomba mennek. A katonai rendelet előírásai világosak. Húsvét idején sem engedélyezettek a vallásos, kulturális rendezvények” – nyilatkozta péntek este az Antena3 hírtelevízióban Raed Arafat.

Az államtitkár közölte, hogy nagy számú rendőr és csendőr őrködik majd húsvétkor az utcákon a szabályok betartásán, és a kihágásokat azonnal büntetik. „Ezt mindenkinek meg kell értenie. Az otthon maradás a legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk ahhoz, hogy elkerülhessük a katasztrófát. Kár lenne lenullázni az eddigi óvintézkedések eredményeit” – fogalmazott a SMURD alapítója.

Szerda óta a Klaus Johannis államfő és más állami vezetők többször is otthon maradásra szólították fel a lakosságot. Erre azért is volt szükség, mert korábban a belügyminiszter enyhíteni akarta a kijárási korlátozásokat a húsvéti ünnepek idejére az ortodox hívek számára. A tervet az államfő és az egészségügyi miniszter is ellenezte, így végül megbukott.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?