banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Fokozottan ellenőrzik a kijárási tilalom betartását az ortodox húsvét alatt

Több mint 36 ezer rendőr, csendőr, tűzoltó, határrendész, helyi rendőr és katona teljesít szolgálatot országszerte a keleti kereszténység húsvéti ünnepén.

Naponta 14 ezer rendőr lesz jelen az utakon és ellenőrzi a kijárási tilalom előírásainak betartását. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományos húsvéti termékek forgalmazásának ellenőrzésére, valamint az erdészeti bűncselekmények megelőzésére.Mellettük mintegy hétezer csendőr is szolgálatot teljesít majd, ők többek között naponta ellenőrizni fogják a parkokat és pihenőövezeteket, hogy megbizonyosodjanak a kijárási tilalom szabályainak tiszteletben tartásáról.

A rendőrök és csendőrök munkáját 4000 helyi rendőr, valamint 1500 katona segíti majd, ugyanakkor 5000 katonai tűzoltó és 400 rohammentős egység is készenlétben áll.

A határátkelőknél naponta több mint 4500 rendőr teljesít szolgálatot. A határátkelők forgalma csökkent az elmúlt napokban, a tavalyi év ugyanezen időszakához képest pedig 90 százalékkal esett vissza - derül ki a hatóságok pénteki tájékoztatásából. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?