Klaus Johannis: nem játszunk az emberéletekkel!

Az ortodox és görögkatolikus húsvéti ünnepek idején érvényben marad koronavírus-járvány terjedése ellen hozott valamennyi korlátozás, és a hatóságok szigorúan büntetni fogják a szabálysértőket – jelentette ki Klaus Johannis kora délután a keleti keresztény hívekhez intézett nagypénteki üzenetében.

Az elnök felszólította a hatóságokat, hogy „egy percre se lankadjon a figyelmük”, a lakosságot – különösen a hétvégén a húsvétot ünneplő híveket – pedig arra kérte, hogy tartsák be a kijárási tilalomra, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat, és otthonaikban ünnepeljenek. „Nem játszunk az emberéletekkel!" – jelentette ki határozottan.

 

Az elnök hangsúlyozta, meg kell hozniuk ezt az áldozatot annak érdekében, hogy később együtt lehessenek szeretteikkel. „E fájdalmas korlátozások betartása, a kreativitás, amellyel sokan megoldást találtak arra, hogy ha részlegesen is, de folytassák projektjeiket, a szolidaritás és a kórházakat segítő önkéntesek munkája mind azt igazolja, hogy önök a legnagyobb értékei ennek az országnak" – fogalmazott az államfő.

Hozzátette, mindannyiunk egészsége és biztonsága érdekében rendkívül fontos, hogy a húsvéti napokon mindenki maradjon otthon, ne menjenek az emberek látogatóba a családhoz, barátokhoz.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nytikép forrása: presidency.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?