Mézadományt kaptak a csíkszeredai kórház dolgozói

Mézzel ajándékozta meg az egyik Csíkszereda környéki méhészet a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház minden dolgozóját. Az adományt csütörtökön adták át az intézmény képviselőinek.

A csíkpálfalvi Lajos Méhészet 1300 adag mézet ajándékozott a kórház alkalmazottainak.  Bara Csilla Mária, a vállalkozás képviselője az átadás alkalmával elmondta: szerettek volna a közösségi összefogáshoz csatlakozva valami hasznos dologgal hozzájárulni a kórház működéséhez. Az adományból a kórház összes dolgozója részesülhet, annyi adag mézet ajándékoztak ugyanis, ahány alkalmazottja van a megyei tanács fenntartásában álló intézménynek.

Szász Hunor, a kórház dietetikusa köszönetét fejezte ki az adományokért és kiemelte: a méz ősidők óta használt természetes édesítőszer, amelynek jelentős gyulladáscsökkentő hatása van.

Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke az adomány kapcsán kiemelte: azok az alkalmazottak, akik a járvány idején a legveszélyeztetettebbek, kiemelten megérdemlik a közösség segítségét és odafigyelését. „Próbáljuk meg számukra könnyebbé tenni ezeket a napokat. Erősítsük meg őket, bízzunk a munkájukban és érezzék, hogy együtt vagyunk velük” – hangsúlyozta ki a politikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?