Szülőföldön magyarul: kitolták a támogatásigénylés határidejét

Tekintettel a koronavírus-járvány okozta helyzetre a Szülőföldön magyarul programban benyújtható igénylések leadási határideje október 30-ra módosult – közölte pénteken a program romániai koordinátora.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi tájékoztatása szerint az igénylések a március 5. és október 30. közötti időszakban adhatóak le, az utolsó postára adási dátum 2020. október 30.

A Szülőföldön magyarul külhoni támogatási program 2020-as kiírását Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. 

A program keretében azok a szülők igényelhetnek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, akiknek a gyermekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem lehetséges, választható tantárgyként tanulják a magyart. 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyerekek mindegyikét 22 400 forintos támogatás illeti meg, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek. 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?