Meghosszabbítják az oktatási támogatás igénylésének leadási határidejét

Várhatóan meghosszabbítják az oktatási-nevelési támogatások igénylésének leadási határidejét, mert az április 30-a nem tűnik tarthatónak – közölte szerkesztőségünkkel a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi tájékoztatása szerint azt még nem tudni, hogy mi lesz az igénylések leadásának új határideje. Ezt akkor fogják tudni meghatározni, amikor az iskolák újraindulnak. „Türelmet kérünk az iskolák újraindulásáig tehát, és biztosítunk mindenkit, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem fog lemaradni a pályázási lehetőségről” – közölte a programkoordinátor.

A Szülőföldön magyarul külhoni támogatási program 2020-as kiírását Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A program keretében azok a szülők igényelhetnek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, akiknek a gyermekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem lehetséges, választható tantárgyként tanulják a magyart. 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyerekek mindegyikét 22 400 forintos támogatás illeti meg, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?