Járványügyi konténerkórház épül Csíkszeredában

Elhelyezték azoknak a konténereknek az alapjait, amelyek hétfőn fognak megérkezni Hargita megye székhelyére. A járványügyi konténerkórház a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő csíksomlyói osztályának területén fog felépülni.

Helyszíni videóban számolt be szombaton Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke annak a járványügyi konténerkórháznak az előkészítő munkálatairól, amelyet a Csíkszeredához tartozó Csíksomlyón fognak felépíteni. A Hargita Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályának területén felépülő építmények oxigén-ellátását szolgáltató berendezései már a helyükön vannak – mondta el az elnök, hozzátéve, a berendezéseket javarészt adományokból sikerült beszerezni. A konténerek várhatóan a hétfői napon fognak megérkezni Csíkszeredába.

Borboly Csaba szerint azzal, hogy jelenleg Hargita megyében kevés számú koronavírussal igazolt személy található, a térség időt kapott arra, hogy kellőképpen felkészüljön a több száz, vagy ezer fertőzött kezelésére, ha tetőzni fog a járvány.

Hargita megyében hat főnél mutattak ki igazolt koronavírus-fertőzést a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szombati közleménye szerint. A hat személy közül az elsőként pozitív teszt-eredményt produkáló etédi férfi meggyógyult, és elhagyhatta a székelyudvarhelyi kórházat, rá 14 napos otthoni elkülönítés vár. Négyen megfigyelés alatt kórházban vannak, egy személy pedig, az elsőként igazolt etédi férfi apja, elhunyt, nála utólagosan igazolták a koronavírus jelenlétét.

 
A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?