Megajándékozták az egészségügyi világnapon a csíkszeredai megyei kórház alkalmazottait

Az Egészségügyi Világnap alkalmával a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban érdemoklevéllel ismerték el az intézmény minden alkalmazottjának az eddig helytállását. Amint dr. Konrád Judit menedzser kihangsúlyozta: az okleveleket egyfajta biztatásnak is szánták az előttünk álló időszakra.   

A kórház alkalmazottainak az Egészségügyi Világnap alkalmával a Harmopan Rt. ajándékkal kedveskedett: 1300 csomag nápolyi szeletet adtak át kedden a vállalat képviselői a kórház vezetőségének. A 3237 lej értékű édességet a nap folyamán ki is osztották az alkalmazottaknak. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak 1282 alkalmazottja van, köztük 555 egészségügyi asszisztens és 217 betegápoló.

A Egészségügyi Világnapot 1948. óta ünnepeljük április 7-én. Ezen a napon kezdte meg működését az ENSZ szakosított intézménye, az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A világszervezet célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. A WHO az idei Egészségügyi Világnapot a nővérek és szülésznők munkájának dedikálta, az ő tevékenységükre hívták fel a figyelmet világszerte. A WHO a teljes 2020-as évet is ennek a témának szenteli, jelmondata: Támogasd a nővéreket és szülésznőket!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?