Folyamatosak a felajánlások a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház javára

Civil szervezetek, vállalatok, magánszemélyek ajánlották fel adományaikat és segítségüket az elmúlt hetekben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak, hogy támogassák az intézmény felkészülését a koronavírus-járványra – áll az intézmény által kiadott szerdai közleményben. A kórház beszámolója szerint az eszközök beszerzése folyamatos, ugyanakkor további felajánlókkal egyeztetnek és zajlik annak a feltérképezése, hogy milyen hasznos eszközt lehet minél rövidebb időn belül beszerezni.

Számos cég, vállalkozás, civil szervezet ajánlotta fel segítségét az elmúlt napokban a Hargita Megye Tanácsa által fenntartott intézmény számára. Emellett Csíkszereda megyei jogú város önkormányzata hét lélegeztetőgép megvásárlásáról szavazott, valamint támogatási felajánlást tett Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa is.  

A kórház közlése szerint a támogatók és támogatások jegyzéke folyamatosan bővül, naponta új felajánlásokat kapnak. Április elsején Szépvíz Község Polgármesteri Hivatala jelentette be, hogy vásárol egy lélegeztetőgépet a kórháznak és támogatását ajánlotta fel a Csíkvacsárcsi Közbirtokosság is.

Van, aki a munkáját ajánlotta fel a kórháznak, varroda és pszichológus is jelentkezett és jelezte, hogy kész a segítségnyújtásra - a Facebookon egy csoport is alakult, ahol a tagok kórház alkalmazottainak készítenek textilből maszkokat, megosztják a szabásmintákat, munkájuk eredményének bemutatásával ösztönzik egymást.

Köszönet és hála 

„Nagyon hasznos most minden felajánlás, hálásak vagyunk mindenki támogatásáért és köszönjük szépen. Biztosítjuk az adományozókat arról, hogy támogatásuk célba fog érni. Az egyes eszközök, műszerek beszerzése most nem egyszerű, ezért nagy segítség, ha a cégek megvásárolnak számunkra eszközöket. Továbbra is kérjük, egyeztessenek munkatársunkkal arról, hogy épp mi lenne a legfontosabb a kórház számára” – hangsúlyozta dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.

Szükségletek, kérések

A kórház vezetőségének összesítése szerint a továbbiakban is szükség van védőfelszerelésekre az orvosok és asszisztensek számára, továbbá alkohol alapú kéz- és felületfertőtlenítő szerekre, mert bár szerződések vannak kötve ezek szállítására, a felsorolt termékek beszerzése nehézkes. Szükség van továbbá testhő szkennerekre, lélegeztetőgépekre, infúzió- és gyógyszeradagoló gépekre, vásárolnánk egy saját eszközt a koronavírus-tesztek elvégzésére és további vírustesztek rendelésére is fogadunk adományokat. Fertőtlenítést és tisztítás végző gépeket, illetve a dialízishez szükséges eszközöket is vásárolna még a kórház.   

A szükségletek listáját és az egyes műszerek, illetve felszerelés értékének jegyzékét a kórház honlapján lehet követni. A felajánlásokról kérjük egyeztessenek a kórház munkatársával a a 0758 117655-es telefonszámon vagy e-mailben a beataspitalmciuc@gmail.com címen.

A megyei tanácsnál is fogadják a felajánlásokat
Hargita Megye Tanácsa felhívására a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak szánt adományokat a Hargita Megyéért Egyesületen keresztül is el lehet juttatni. A pénzbeli felajánlásokat a Hargita Megyéért Egyesületen keresztül, a következő bankszámlaszámokra várják:
Lej: RO79BRDE210SV06542542100 (RON)
Euró: RO79BRDE210SV04149552100 (EUR)
USA Dollár: RO65BRDE210SV00939132100 (USD)
Forint: RO02BRDE210SV06587732100 (HUF)
Amennyiben a csíkszeredai kórházat kívánják támogatni, a megjegyzéshez írják oda, hogy Donatie Covid pentru SJU M-Ciuc.
A Hargita Megyéért Egyesület adatai:
Asociația pentru Județul Harghita / Hargita Megyéért Egyesület, székhely: Csíkszereda, Szabadság tér, 5. szám, CUI 14623653

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?