Az arcuk eltakarására kérik az aradiakat a köztereken

Az Arad megyei járványmegelőzési bizottság hétfői ülése után Gheorghe Stoian prefektus kijelentette: kérik a megye lakosságát, hogy az utcán, nyilvános helyeken, boltokban, tömegközlekedési eszközökön és munkahelyeken viseljenek az arc és az orr eltakarására alkalmas kiegészítőket.

Hozzátették: nem kötelező egészségügyi maszkot használni – ami hiánycikk, ezért nem vagy alig kapható a gyógyszertárakban –, hanem megteszi a sál kendő, vagy saját kezűleg készített maszk. „A szakemberek bebizonyították, hogy a száj és az orrnyílások eltakarása jelentős mértékben lecsökkenti a koronavírus terjedését” – idézte a prefektúra közleménye a kormánymegbízottat. Hozzátették, Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófaelhárítás vezetőjének vasárnapi ajánlása nyomán fogalmazták meg „határozott kérésüket” a megye lakossága felé.

A közintézményeket és a kereskedőket arra kérik, hogy a bejáratokhoz szereljenek fel digitális hőmérőket, amelyek kisebb távolságról is megállapítják a testhőmérsékletet, és azokat az ügyfeleket/vásárlókat, akiknél 38 Celsius-foknál többet mutat a hőmérő, ne engedjék be a helyiségekbe.

A járványmegelőzési bizottság döntése értelmében a Laser magánkórházat a szomszédos megyei kórház intézményi rendszerének rendelik alá a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében, továbbá a magánklinikák és orvosi laboratóriumok munkatársait is bevonják a koronavírustesztek elvégzésébe.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?