Szerdán megszólalnak Székelyföldön a harangok azokért, akik a lakosságért dolgoznak

A székelyföldi megyék több mint 60 települése csatlakozott a marosvásárhelyi kezdeményezéshez: szerdán egyszerre szólalnak meg a harangjaik mindazokért, akik a lakosságért dolgoznak a pandémia ideje alatt.

Vass Levente képviselő sajtóirodájának közleménye szerint április 1-jén, szerdán, 13 órakor egyszerre szólalnak meg a templomharangok Maros, Hargita és Kovászna megye több mint 60 településén köszönetnyilvánításként mindazoknak, akik ezekben a napokban nem maradhatnak otthon: orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, takarítóknak, rendfenntartóknak és mindenkinek, aki a lakosságért dolgozik a pandémia ideje alatt.

A marosvásárhelyi RMDSZ-körzetek és Vass Levente parlamenti képviselő megkeresésére először a marosvásárhelyi római katolikus, református, unitárius, evangélikus, görög katolikus és ortodox egyház vállalta, hogy szerdán 13 órakor egyszerre kongatják meg harangjaikat. Az elmúlt napokban számos más település, köztük Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Szászrégen, Dicsőszentmárton, stb. templomközösségei is jelezték, csatlakoznak a marosvásárhelyi kezdeményezéshez.

A kezdeményezők szívesen fogadják további templomok csatlakozását a szolidaritási akcióhoz, arra buzdítanak minden kapcsolódni vágyó templomközösséget, hogy holnap 13 órától pár perc erejéig ők is kongassák meg harangjaikat a járványhelyzetben helytállók tiszteletére. A közösségek tagjait pedig arra kérik, hogy szolidaritásuk kifejezéseként nyitott ablakkal hallgassák a harangszót.

A romániai koronavírus-helyzettel kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?