Kórházaknak gyűjtenek a kolozsvári fesztiválok, rendezvényszervezők

Online platformon hangolják össze a Kolozs megyei adománygyűjtési akciókat a járvánnyal küzdő egészségügy terheinek enyhítésére. Az unsingurcluj.ro kezdeményezés hátterében kolozsvári fesztiválok, rendezvényszervezők állnak.

A platformon bárki 10,50 vagy 100 lej értékű „szolidaritási jegyet” válthat, az összegyűlt pénzt pedig a megye kórházai, közintézményei és civil kezdeményezései között osztják szét prioritások szerint.

Legfőképp orvosi felszerelést és alapanyagokat vásárolnának, de támogatnának a járvány alatt nélkülözhetetlen társadalmi akciókat is, áll a közleményben. A kezdeményezők hangsúlyozzák, hogy a már folyamatban lévő gyűjtőakciók szervezői továbbra is csatlakozhatnak, hogy az összegyűjtött pénzt minél gyorsabban és hatékonyabban fordítsák orvosi felszerelésre.

Emellett a kezdeményezők logisztikai, kreatív és humánerőforrást bocsátanak a kórházak, közintézmények és civil kezdeményezések rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni akciókban. Ahhoz, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokból gyorsan meg lehessen oldani a legsürgősebb problémákat, az unsingurcluj.ro mögött álló szervezetek szorosan közreműködnek a kolozsvári polgármesteri hivatallal, a Kolozs megyei tanáccsal és prefektúrával.

Az Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF és Untold, valamint a Kolozsvári Kulturális Központ és a Közösségi Kapcsolatok Egyesület (Asociația pentru Relații Comunitare) kezdeményezéséhez már 60 további kolozsvári szervezet csatlakozott.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?