A csíkszeredai kórházat támogatták: új eszközökkel bővült az intézmény

Átadták hétfőn a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára a tavaly ősszel lezajlott jótékonysági Katalin-bál bevételéből vásárolt eszközöket a Csíki Vállalkozók Egyesületének képviselői – közölte az intézmény vezetősége.

A Csíki Vállakozók Egyesülete (CSVE) és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa 2019. november 23-án szervezte meg a hatodik jótékonysági Katalin-bált Csíkszeredában. A rendezvény bevételéből a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is részesült. 28 000 lej értékben megvásárolt eszközöket vett át hétfőn dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere Bakcsy Tündétől, a CSVE ügyvezetőjétől és Vorzsák Szabolcstól, a szervezet alelnökétől.

Az adomány részét képezi egy infúziós pumpa, amely az Onkológiai Osztályra kerül, egy elektroterápiás készülék, amelyet a Reumatológiai és Rehabilitációs Osztály kap meg és egy vénakereső eszköz, amelyet a Sürgősségi Betegellátó Egység gyermekrendelőjében fognak használni. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház eszköztára az elmúlt években folyamatosan bővült a jótékonysági Katalin-bál adományai nyomán. A szervezők tervei szerint az idei jótékonysági rendezvényt november 21-én tartják meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?