Koronavírus Romániában: 186 új fertőzéses esetet jegyeztek 24 óra alatt

Egy nap alatt 186-tal, 762-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma Romániában – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Központ. A halálos áldozatok száma nyolc, hat bateg állapota nagyon súlyos. Eddig 79 személyt nyilvánítottak gyógyultnak.

Románia területén 762 személynél igazolták eddig a laboratóriumi vizsgálatok a koronavírus jelenlétét, nyolc fertőzött meghalt - közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A legutóbbi jelentés óta 186 új esetet jegyeztek. Az új fertőzöttek 4 és 85 év közöttiek.

A fertőzöttek közül 79-et gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, közülük 53-at Temesváron, 19-et Bukarestben, hármat Craiován, kettőt Konstancán, egyet-egyet Iaşi-ban és Kolozsváron. Keddig nyolc halálos áldozata volt a koronavírusnak Romániában, valamennyien más betegségekben is szenvedtek. 

Ellenőrzik a rendelkezések betartását

Ez idáig 154 ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása gyanújával - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A csendőrség és a rendőrség ugyanakkor 903 bírságot rótt ki az otthoni elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt. Emellett a határrendészet négy ügyben összesen 18 személy ellen indított eljárást hamis nyilatkozattétel miatt.

A 2-es számú katonai rendelet érvénybe lépése óta már 226 személyt helyeztek hatósági karanténba, mert nem tartották tiszteletben a lakhelyi elszigetelődésre vonatkozó előírásokat. Négy, hatósági karanténban lévő személy elhagyta a karanténközpontot, ezért újabb 14 napra vesztegzár alá vonták őket.

48 külföldön élő román állampolgár fertőzött

8 külföldön élő román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal, közülük nyolcan meghaltak. Az elhunytak közül heten Olaszországban, egy személy Franciaországban vesztette életét.

A diplomáciai képviseletek és a konzuli hivatalok által szolgáltatott adatok alapján ez idáig 48 külföldön élő román állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, közülük 36-an Olaszországban, négyen Spanyolországban, ketten Namíbiában, ketten Indonéziában fertőződtek meg, egy-egy személy pedig Tunéziában, Írországban, Luxemburgban és Franciaországban betegedett meg.

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?