Elmarad idén Sepsiszentgyörgy legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok

A koronavírus-fertőzés megfékezése érdekében újabb szigorító intézkedéseket vezettek be Sepsiszentgyörgyön: leállítják a közszállítást, bezárják a játszótereket és az úgynevezett „orosz piacot”, elkerítik a padokat, civil összefogással segítik az időseket, valamint idén elmarad a város legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok is.

A sepsiszentgyörgyi Készenléti Bizottság március 23-i, hétfői döntése alapján lezárják a játszótereket és felfüggesztik a közszállítást a Multi Trans vállalat által működtetett autóbuszokon és bezárják az „orosz piacot”. Az intézkedések március 24-től, keddtől lépnek érvénybe és a sürgősségi helyzet végéig tartanak. Sepsiszentgyörgy önkormányzatának döntése alapján elkerítik a köztéri padokat, ezzel azt szeretnék elérni, hogy mindenki maradjon otthon a saját egészségének megóvása érdekében.

Idén elmarad a város legnagyobb ünnepe, a Szent György Napok, az erre szánt összegből a családorvosoknak és mindazoknak, akik a közösségért dolgoznak, védőfelszereléseket és tisztítószereket vásárolnak, jelentette be Antal Árpád. 

A polgármester szerint az idősekre különös figyelmet fordít az önkormányzat, a civil szervezetekkel közösen elindították azt a szolgáltatást, amely által alapélelmiszerekhez jutnak anélkül, hogy el kelljen hagyniuk otthonaikat. Ezért a szolgáltatásért a sepsiszentgyörgyi rászorulók hívják a 0783-017.987-es telefonszámot 9 és 15 óra között. Az iskolai fogorvosok segítenek kiváltani a receptre felírt gyógyszereket, eljuttatják azokhoz, akiknek szükségük van rá. Ezért a szolgáltatásért tárcsázzák a 0787-248.463-as számot. 

„Minden mozgatható erőforrást az emberek biztonságának és egészségének rendelünk alá. Meggyőződésem, hogy ha vigyázunk egymásra, ha felelősen viselkedünk, akkor túl leszünk ezeken a nehéz időkön. Maradjon otthon, mentsen életet!” – összegzett Antal Árpád.

(Címlapi illusztráció forrása: Dobre Lehel, archív

Kapcsolódók

Kimaradt?