Magyarórákat és magyar matekórákat is nyújtana a TVR iskolatévé-programja

Kedd déli 12 óráig várja a Román Televízió (TVR) és a Magyar Szülők Szövetsége azoknak a magyar nyelv és irodalom, valamint magyarul oktató matematika tanárok jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a közszolgálati televízió által hétfőn beindított iskolatévé-programba. 

 

A Magyar Szülők Szövetsége elsősorban a Bukarestben, Marosvásárhelyen és Kolozsváron ( ezekben a városokban van a román köztévének magyar nyelvű tartalmakat is gyártó stúdiója - szerk. megj.) élő pedagógusok jelentkezését várja, hogy vállalják be az online/live órák megtartását a képességvizsgára és érettségire készülő diákoknak. 

Mint korábban írtuk, a nyolcadik osztályos tanulók számára az órák reggel zajlanak (9-től a román nyelv és irodalom, 9:30-tól a matematika), a 12. osztályosoknak pedig délután (15 órától román nyelv és irodalom, 15:30-tól matematika), a román közszolgálati televízió kettes csatornáján (TVR 2). A 12. osztályosoknak heti két-két kurzust tartanak románból és matematikából, és egy-egy kurzust biológiából, kémiából, fizikából, történelemből és földrajzból.

A közszolgálati televízió által indított tanfolyamok a TVR 2-n, az interneten, a TVR YouTube-csatornáján és a www.tvr.ro honlapon is követhetők.

A műsorok hétfőtől péntekig nézhetők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?