Tanügyminiszter: mindaddig szünetel az iskolai oktatás, amíg elhárul a gyerekek megfertőzésének veszélye

Mindaddig szünetel az oktatás a tanintézményekben, amíg elhárul a gyerekek megfertőzésének a veszélye – jelentette be Monica Anisie tanügyminiszter a hétfő délelőtti, a koronavírus-helyzet kapcsán tartott videokonferencián.

A tárcavezető kiemelte, hogy az oktatás nem áll le, csupán „az iskolából az otthoni keretek közé költözött”. Anisie szerint a pedagógusok online módon, az okoseszközök segítségével adhatják le a tananyagot az otthon maradt diákoknak. „Tisztában vagyunk azzal, hogy nincs minden háztartásban internet, ezért döntöttünk a közszolgálati televízióban egy oktató műsor beindítására” – mondta. Ezzel utalt arra, hogy hétfőtől a képességvizsgára készülő nyolcadikosoknak és az érettségire készülő végzősöknek „teleiskolát” közvetítenek az RTV 2-es csatornáján, munkanapokon délelőtt, illetve délután.

„Az oktatás felfüggesztésének hatálya mindaddig fennállhat, amíg gyermekeink egészségét már semmi nem fogja veszélyeztetni. A tanulás egy állandó folyamat, amelyet mindannyiunknak támogatnunk kell, függetlenül azoktól a különleges átmeneti körülményektől, amelyekben mindannyian vagyunk” – mondta Monica Anisie.

A közoktatás tevékenységét eredetileg március 11-től függesztették fel 22-ig. Korábban a tanügyminiszter azt mondta, hogy valószínűleg a tavaszi szünet végéig, az ortodox húsvét utánig, április 21-ig tart a kényszervakáció.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

(Nyitókép: Monica Anisie tanügyminiszter | Fotó: presidency.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?