Nem érdeklik az óvintézkedések: villámcsődületre hívja a csíkszeredaiakat Ráduly Róbert

FRISSÍTVE - Flashmobra, azaz villámcsődületre hívja Csíkszereda polgármestere a város lakóit március 15-én. A városvezető szombaton délután a Facebookon közzétett videóüzenetben szólította fel a lakosságot, hogy találkozzanak vasárnap 16 órakor a forradalmi megemlékezések szokásos helyszínén, a Gál Sándor szobornál található téren. Ráduly Róbert felhívásával teljes mértékben szembemegy a harmadik fokozatba lépett koronavírus-járvány terjedését gátló intézkedésekkel, amelyek korlátozzák az emberek közötti személyes kapcsolatfelvételt és a kollektív tevékenységeket.

Pénteken jelentették be, hogy Csíkszeredába is megérkeztek az első külföldről hazatérő koronavírus-fertőzés gyanús személyek, jelenleg ketten vannak karanténban a megyeszékhelyen és egy valaki a környező települések egyikén áll megfigyelés alatt.

Egy nappal később, szombaton a közeli Székelyudvarhelyre is érkeztek haza Olaszország fertőzött régióiból emberek, akik szintén karanténba kerültek. Csíkszeredában napokkal korábban elhalasztottak minden kulturális- és sporteseményt, bezárták a város uszodáját, műjégpályáját, valamint bejelentették, hogy elmaradnak a szokásos március 15-i megemlékezések.

Míg korábbi felhívásában a csíkszeredai polgármesteri hivatal arra kérte a lakosságot, hogy „a nemzeti ünnep napján tetszés szerinti időpontban, egyénileg helyezzék el a kegyelet koszorúit a szokásos helyszíneken”, addig szombaton közös megemlékező villámcsődületre és himnuszéneklésre szólította fel a lakosságot Ráduly Róbert.

Az eredetileg a Hajrá Szereda! Facebook-oldalon megosztott videóban a csíkszeredai katasztrófavédelmi bizottság vezetői tisztségét is betöltő polgármester arra buzdítja a csíkszeredaiakat, hogy legyenek együtt és „egymástól másfél, két méteres távolságba elhelyezkedve, de közösen, egymásra támaszkodva” énekeljék el a magyar és székely himnuszt.

Korodi otthonmaradásra buzdít

Ráduly Róbert villámcsődületre szólító felhívása után az előválasztásokon győztes Korodi Attila (aki várhatóan Csíkszereda új polgármestere lesz, otthonmaradásra buzdította a városlakókat. A képviselő arra kérte őket, hogy az ablakukban meggyújtott gyertyával emlékezzenek a március 15-ei hősökre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?