Megelőző intézkedéseket vezetnek be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

A járványügyi helyzetre való tekintettel március 13-tól korlátozza a krónikus betegek beutalását, és intézkedést vezet be a járóbetegrendelőkben tapasztalható zsúfoltság megelőzése érdekében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

A koronavírus-fertőzések megelőzése és az esetleges fertőzöttek ellátása érdekében a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban számos intézkedést léptettek életbe. A betegellátásra és az intézményi munkára vonatkozó intézkedések, továbbá a betegek és a kórházi személyzet védelmét szolgáló lépések mellett a nagyközönséget közvetlenül érintő rendelkezések is vannak.

Az intézményben csökkentik a krónikus esetek beutalását, az onkológiai osztály kivételével, a kezelőorvos vagy főorvosok döntése alapján későbbre hívják vissza azokat a betegeket, akiknél ez lehetséges.     

A zsúfoltság megelőzése érdekében átszervezik a kórház főépületében található járóbetegrendelőkbe való bejárást. A bejárat hátul lesz, a laboratórium irányából, egy kórházi alkalmazott irányításával, az előjegyzések alapján. Felkérik a betegeket, hogy tartsák be az előjegyzési időpontokat.  

Megelőző intézkedésként betegosztályozást (triázst) vezetnek be a kórház kapujánál, ahol a páciensek saját felelősségükre nyilatkoznak az esetleges utazásaikról, a koronavírus által érintett területekről érkezett személyekkel való érintkezésről és egészségi állapotukról.

„Kérjük betegeink megértését az esetleges kellemetlenségekért, és mindenekelőtt az együttműködésüket az említett megelőző intézkedések betartásában. Felelősséggel tartozunk egymásért, a megelőzés terén mindenkinek van feladata” – szögezte le a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

(Címlapfotó: Maszol/Kovács Boglárka)

Kapcsolódók

Kimaradt?