Új intézkedéseket hoztak Csíkszeredában a koronavírus miatt

A csíkszeredai katasztrófavédelmi bizottság március 12-i ülésén öt újabb intézkedést foganatosított a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. Bezárják az önkormányzat által fenntartott közintézményeket, felfüggesztik a játszóházak tevékenységét, leállítják a városi tömegközlekedést, bezárják a zöldségpiacot. Ezen kívül elmarad a március 19-ére tervezett bevásárlóközpont-átadás is.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Füleki Zoltán alpolgármester arról tájékoztatta csütörtökön a sajtót, hogy a mobilitás visszaszorítása érdekében öt új intézkedést hozott a helyi katasztrófavédelmi bizottság.

A döntés értelmében március 13-tól kezdődően bezárják az önkormányzat tulajdonában levő közintézményeket, március 12-től felfüggesztik az after school-programok és játszóházak mellett az idősek nappali foglalkoztatóinak is a tevékenységét. Ugyanakkor az is eldőlt, hogy március 16-tól, hétfőtől felfüggesztik a tömegszállítást két járat kivételével: a hargitafürdői járatok utaslista regisztrálásának feltételével működhetnek, és az Erdőaljára közlekedő katonai különjárat is megmarad.

Szintén sokakat érinthet, hogy március 16-tól bezárják a központi élelmiszerpiacnak azon felületeit, amelyek a polgármesteri hivatal ügykezelése alá tartozanak (a termelők csarnokát ez az intézkedés nem érinti), ugyanakkor a piacról ismert kereskedők hétfőtől péntekig 10 és 19 óra között a Promenád nevű sétányon kialakítandó piactéren árusíthatják a portékáikat. Az is biztossá vált, hogy elhalasztják a Csíki Nest (Fészek) bevásárlóközpont március 19-re tervezett megnyitóját.

A most közzétett intézkedések március 31-ig érvényesek a meghosszabbítás lehetőségével. Csíkszereda ugyanakkor felkészült 24 személy karanténba való elhelyezésére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?