Dél-Tirolból hazatérő csíkszeredaiak kerültek karanténba

Nagylakról szállították Csíkszeredába azt a személyt, aki a korábban kialakított karanténhelyek egyikébe került koronavírus-fertőzés gyanújával. A tesztek eredményeire még várni kell, így nem tudni még, valóban az első megbetegedéssel állnak-e szemben Hargita megye székhelyén. Erről, valamint újabb két személy érkezéséről és karanténba helyezéséről Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere számolt be pénteken délután.

Facebookon közzétett videó-üzenetében Csíkszereda polgármestere arról számolt be, hogy pénteken a kialakított karanténhelyek egyikébe helyeztek el egy, a nagylaki határátkelőn Romániába érkezett helyi lakost. A városvezető közleményében emlékeztetett arra, hogy Csíkszeredában napokkal korábban meghozták a szükséges óvintézkedéseket és kialakították, felszerelték az esetleges koronavírus-gyanús személyek elkülönítésére szolgáló karanténhelyeket.

Később, a délután folyamán Ráduly Róbert az önkormányzat által működtetett Csík-Info Facebook-oldalon továbbá arról számolt be, hogy az érintett személyt átszállították a lakóhelye szerinti csíki községben kialakított karanténba és újabb két koronavírus-gyanús hazatérő érkezéséről számolt be. A bejegyzés szerint mindketten csíkszeredaiak, és Dél-Tirolból érkeztek haza, ahol a vendéglátóiparban dolgoznak.

 

Ráduly Róbert ismételten felszólította a csíkszeredaiakat, hogy lehetőleg ne utazzanak más városokba, más térségekbe, külföldre semmi esetre sem. Az elöljáró nyugalomra intette a lakosságot és kérte a megelőző intézkedések betartását.

(Borítófotó forrása: MTI/Veres Nándor)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?