Nem fertőzött a koronavírus-gyanúval kórházba szállított háromszéki férfi

Kovászna megyében nincs koronavírusos beteg: a vasárnap rosszul lett és kórházba szállított csernátoni fiatalemberről is kiderült, hogy nem fertőzött – nyugtatta meg a közvéleményt Iulian Constantin Todor prefektus.

A háromszéki kormánymegbízott szerint a sepsiszentgyörgyi kórház fertőző osztályára utalt csernátoni férfi garatváladékát vírusvizsgálatra küldték, és a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetben negatív lett a teszt.

A Németországból hazatért, egyedül élő 28 éves csernátoni férfit vasárnap influenzás tünetekkel, védőruhába öltözött mentősök szállították kórházba, ahol elkülönítették, de mint kiderült, nem fertőzött. Értesülések szerint ugyancsak Csernátonban van egy Olaszországból hazatért személy, aki eredetileg nem akart együttműködni az egészségügyi hatóságokkal, ám a rendőrség közbelépésére jobb belátásra tért, így ő is ellenőrzés alatt van.

A Kovászna Megyei Prefektúra tájékoztatása szerint jelenleg 35 személy van lakhelyén elkülönítve. Nekik azt tanácsolják, hogy tartsák be a vonatkozó rendeletet, és ne hagyják el a vesztegzárnak kijelölt helyiséget, illetve telefonon tartsák a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal és jelentsenek az egészségügyi állapotukról.

(Nyitókép: Illusztráció | Fotó: covasnamedia.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?