Tăriceanu: a kijelölt miniszterelnök csak látszattárgyalásokat folytat a parlamenti pártokkal

Florin Cîţu kijelölt miniszterelnök csak látszategyeztetéseket folytat a parlamenti pártok képviselőivel – vélte Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Tăriceanu azt is kifogásolta, hogy Cîţu nem beszél arról, sikerült-e összegyűjtenie a kormánya beiktatásához szükséges parlamenti többséget.

„Csend övezi a kijelölt miniszterelnök által a politikai pártokkal folytatott konzultációkat. Arra számítottam, hogy megtudjuk attól, aki a szavazatunkat kéri, mi az egyeztetések állása, hány voks hiányzik még a beiktatáshoz. Ehelyett csak látszattárgyalásokat látunk, és senki nem érti, hogy tulajdonképpen mi a célja: hogy beiktassák-e a kormányát vagy hogy bukjon el" – fogalmazott Tăriceanu, aki szerint mindezzel „a román állampolgárok és az alkotmánybírósági döntés kijátszása" a célja a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL).

Az ALDE elnöke úgy véli, ha Cîţunak nem sikerült összegyűjtenie a kormánya beiktatásához szükséges többséget, vissza kellene adnia kormányalakítási megbízatását.

(Nyitókép: Călin Popescu Tăriceanu | INQUAM Photos / Octav Ganea)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?