Hivatalos: nem fertőzött koronavírussal a kórházba szállított marosvásárhelyi férfi

Negatív lett a koronavírus-teszteredménye annak a marosvásárhelyi férfinak, akit szombaton fertőzés gyanújával szállítottak kórházba a Tudor-negyedből.

A biológiai mintát a kolozsvári járványkórházban elemezték – közölte a Maros megyei közegészségügyi igazgatóság. A hírt Mara Togănel, Maros megye prefektusa is megerősítette a közösségi oldalán.

Amint arról beszámoltunk, a marosvásárhelyi férfit szombaton helyezték kórházi karanténba, a múlt hét közepén tért haza Olaszországból, otthonában különítették el a hatóságok, hétvégén azonban légzési nehézségekre panaszkodott, ezért döntöttek az azonnali vesztegzár alá helyezése mellett. A közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint a megyében 81 személy van otthoni megfigyelés alatt. Mara Togănel, Maros megye prefektusa korábban arról tájékoztatott, hogy a megye felkészült az esetleges fertőzéses esetek kezelésére.

A koronavírus veszélye miatt összes olyan köz- és magánterületet fertőtlenítik Maros megyében, amelyek lakossági szolgáltatást nyújtanak. a koronavírus veszélye miatt az összes olyan köz- és magánterületet fertőtlenítik Maros megyében, amelyek lakossági szolgáltatást nyújtanak. A megye valamennyi tömegközlekedési eszközére kézi fertőtlenítőszereket helyeznek ki.

Hétvégén összesen húsz személy biológiai mintáit elemezték a COVID-19 vírus jelenléte szempontjából, de valamennyi esetben negatív lett a teszt eredménye. Jelenleg országszerte 52 személy van intézményes karanténban, 8085 személyt pedig otthonukban különítettek el a hatóságok. A vírus jelenlétét eddig három személy szervezetében mutatták ki. A legelsőnek diagnosztizált Gorj megyei fiatalembert azonban gyógyultnak tekintik. Ennek ellenére nem térhet haza az otthonába, a családjának többi tagjai ugyanis otthonában van elkülönítve.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?