banner_uTEymvI8_970x250.jpg
banner_r1k9kdWS_300x250.jpg

Koronavírus-fertőzés gyanúja Marosvásárhelyen: kórházba került egy férfi

Koronavírus-fertőzés gyanújával szállítottak kórházba szombat délután egy marosvásárhelyi férfit.

Iuliu Moldovan, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese arról tájékoztatta a Maszolt, hogy a páciens három napja érkezett haza Olaszországból, abból a régióból, amelyben több koronavírusos esetet is jegyeztek. A szakhatóságok megfigyelés alatt tartották, szombaton azonban légzési nehézségekre panaszkodott, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy karanténba helyezik, és biológiai mintát küldenek a kolozsvári járványtani intézetbe.

A Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság közlése szerint a megyében 81 személy van otthoni megfigyelés alatt. Mara Togănel, Maros megye prefektusa korábban arról tájékoztatott, hogy a megye felkészült az esetleges fertőzéses esetek kezelésére. A koronavírus veszélye miatt összes olyan köz- és magánterületet fertőtlenítik Maros megyében, amelyek lakossági szolgáltatást nyújtanak.

A prefektus hangsúlyozta, a koronavírus veszélye miatt az összes olyan köz- és magánterületet fertőtlenítik Maros megyében, amelyek lakossági szolgáltatást nyújtanak. A megye valamennyi tömegközlekedési eszközére kézi fertőtlenítőszereket helyeznek ki.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?