Koronavírus Romániában: ezek a legfrissebb hivatalos információk

Továbbra is három koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Romániában. Mindhármuk egészségi állapota jó – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A tájékoztatás szerint gyakorlatilag gyógyultnak tekinthető az a 25 éves Gorj megyei fiatalember, akinek a szervezetében elsőként mutatták ki a COVID-19 vírus jelenlétét az országban. Az újabb tesztek szerint a férfi már nem fertőzött, de még megfigyelés alatt tartják a bukaresti Matei Balș intézetben. Ha a laboratóriumi eredmények harmadszor is negatívak lesznek, elhagyhatja a kórházat.

A koronavírussal fertőzött 38 éves temesvári nőt jelenleg a bánsági város járványkórházában kezelik. Láza nincs, köhög, de nincsenek légzési nehézségei. A harmadik koronavírusos esetként nyilvántartott 45 éves nagybányai férfit a kolozsvári járványkórházban kezelik. A pácienst szövetközi tüdőgyulladással, aszténiás tünetekkel és erőfeszítés során fellépő légzési nehézségekkel utalták kórházba, állapota „relatív jó”.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport arról is tájékoztatott szombaton, hogy előző nap több mint 2100 hívás érkezett a 0800800358-as zöld számra, amelyen a koronavírussal kapcsolatos tudnivalókról lehet tájékozódni. A szám naponta 8 és 23 óra között hívható, szombaton és vasárnap is.

Országos szinten 52 személy van jelenleg karanténban, további 8796-ot lakhelyükön különítettek el, azaz házi karanténban vannak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?