Munkabalesetet szenvedett Liviu Dragnea a börtönben

Munkavégzés közben megsérült Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) befolyással való visszaélésre való felbujtás miatt börtönbüntetésre ítélt volt elnöke.

A korrupciós ügyek miatt korábban is elítélt politikus a rahovai börtön autószerelő műhelyében vállalt – civil foglalkozásának megfelelő – munkát, és egy furgonnak az ajtaját szerelte, amikor egy kéziszerszám (a flex) lerepülő vágólapja megsebesítette.

Flavia Teodosiu, Dragnea ügyvédje szerint sebészeti beavatkozásra is szükség, de védence már jól van. A munkabalesetről nem árult el részleteket, de állítólag az ujját vágta el Dragnea.

A politikust, aki a képviselőház elnöke is volt egyben, tavaly májusban ítélté három és fél éves letöltendő börtönbüntetésre, mert vétkesnek találták abban, hogy évekkel korábban, amikor a Teleorman megyei önkormányzat elnöke volt, rávette a gyermekvédelmi igazgatóság vezetőit, hogy alkalmazzanak két nőt, akik gyakorlatilag sosem mentek be a munkahelyükre, hanem a PSD megyei szervezetének sajtóosztályán dolgoztak, de közpénzből kapták a fizetésüket.

(Nyitókép forrása: digi24.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?