Koronavírus Romániában: felhívást tett közzé a katolikus egyház is

Az ortodox egyházhoz hasonlóan a bukaresti római katolikus érsekség is kiadott csütörtök este egy közleményt a járványhelyzetben alkalmazandó egészségügyi és lelki intézkedésekről.

Ebben azt tanácsolja 70 év feletti, illetve krónikus betegségekben szenvedő, gyenge egészségi állapotú, magukon megfázásos tüneteket észlelő híveinek, hogy ne menjenek templomba, otthonaikban imádkozzanak, a szentmisét pedig a bukaresti Szent József-székesegyház honlapján, interneten hallgassák.

Az érsekség azt tanácsolja a híveknek, hogy ebben az időszakban ne fogjanak kezet, amikor a szentmise során elhangzik a felhívás, hogy a "béke jelével" köszöntsék egymást. A katolikus és az ortodox egyház is a fokozott higiénia, a gyakori kézmosás, fertőtlenítés szükségességére figyelmeztette híveit.

Romániában szerdán jelent meg a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei fiatalembernél mutatták ki a fertőzést. Az első fertőzött egyelőre tünetmentes, a bukaresti járványügyi intézetben kezelik, és mindenkit kivizsgálnak, aki kapcsolatba került vele.

Országszerte 99 embert helyeztek karanténba, több mint hétezret pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan országokból tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés.

(Nyitókép forrása: katolikus.ma)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?