Házi őrizetbe helyezték Mircea Beuran orvost

A bukaresti törvényszék elutasította az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérését, hogy vegyék előzetes letartóztatásba a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Mircea Beuran orvost, viszont úgy döntött, hogy házi őrizetbe helyezi a sebészt. A törvényszék döntése nem jogerős.

A DNA közleménye szerint a tett elkövetésekor Mircea Beuran az egyetemi szenátus elnöke, a 10-es számú sebészeti osztály igazgatója, az általános sebészet diszciplína és doktori iskola vezetője, a bukaresti Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora volt. 

A nyomozók szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10 000 eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni. 

Beurant a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál. Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg.

Mircea Beuran a Floreasca kórház sebészeti osztályának vezetője volt, amikor egy páciens meggyulladt a műtőasztalon, és belehalt sérüléseibe. Beurant ezt követően menesztették tisztségéből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?