Lett megoldás: kisbusz szállítja a békástelepi diákokat a korondi iskolába

Megoldódott a Parajd községhez tartozó Békástelep diákjainak utaztatása: az új évben már kényelmes körülmények között, kisbusszal juthatnak el a gyerekek a korondi iskolába.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenését követően Nyágrus László, Parajd alpolgármestere pontosította: az ügyben érintett diákok középiskolások, így megtévesztő lehet a lapunkban használt „kisdiák” megfogalmazás. Cikkünket helyesbítettük.

Olvasónk jelzésére decemberben írtuk meg, hogy a békástelepi diákok tömegközlekedés és iskolabusz hiányában több kilométert gyalogolnak nap mint nap azért, hogy részt tudjanak venni az iskolai órákon. Akkor megszólalt az ügyben Korond polgármestere, Katona Mihály is, aki nyitott volt a megoldás keresésére, csupán azt kérte, keressék meg a szülők és üljenek le megbeszélni, mit lehet tenni az ügyben.

A községvezető nem beszélt a levegőbe. A Korondra járó gyerekek (közelebb van a fazekasságáról híres település, mint a községközpont) helyzete megoldódott – kereste fel a jó hírrel a Maszolt az egyik érintett szülő. Örömmel újságolta, hogy sikerült megszüntetni az áldatlan állapotokat és biztosított a gyerekek utaztatása a Korondon működő középiskolába

Kompromisszumos megoldás született

A Maszol érdeklődésére Katona Mihály polgármester elmondta: valóban sikerült decemberben leülni az érintett szülőkkel, valamint az iskola vezetőségével, és mindenki számára elfogadható megoldást találtak. „A téli vakáció után januárban már fűtött kisbusszal utazhatnak a gyerekek a község iskolájába és haza” – közölte a községvezető.

Katona Mihály elmondta: kompromisszumos megoldás született, amelyben a polgármesteri hivatal és a szülők is partnerek voltak. Egy helyi személyszállítással foglalkozó cég vállalta a gyerekek szállítását, a szülők és az önkormányzat megosztva vállalják ennek a költségeit. A szállítás havonta 90 lejbe kerül egy gyermeknek, ennek felét az önkormányzat állja, ezt az összeget bele fogják foglalni a község költségvetésébe.

Fülöp Erzsébet korondi iskolaigazgató kérdésünkre megerősítette, hogy megnyugtató megoldás született az ügyben, így biztosított az érintett gyermekek iskolába utazása és hazajutása, amely mindenképpen jó hír az általa vezetett intézmény számára is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?