Miniszter: nemzetbiztonsági okokból titkosított a belügyi alkalmazottak fizetése

„Erőltetettnek” nevezte Marcel Vela belügyminiszter azt a kifejezést, miszerint „titkosítják” a tárcának alárendelt intézmények alkalmazottjainak fizetését, mivel magyarázata szerint voltaképpen a teljes védelmi, közrendészeti és nemzetbiztonsági rendszerről van szó, illetve arról, hogy „ne szegjenek meg egy nemzetbiztonságra vonatkozó törvényt”.

„Az egész védelmi, közrendészeti és nemzetbiztonsági rendszerről van szó, abban az értelemben, hogy csak a bérszinteket lehet nyilvánosságra hozni, de a tisztségjegyzék és azok neve, akik egy bizonyos bérrel egy adott tisztséget betöltenek, nemzetbiztonsági kérdés és szolgálati titok. Azt gondolom, hogy sok külföldi titkosszolgálat nagyon sok pénzt adna azért, hogy megismerje a védelmi vagy a belügyminisztérium, illetve a titkosszolgálatok szervezeti felépítését. Tehát nem titkosításról van szó, hanem arról, hogy ne szegjünk meg egy nemzetbiztonságra vonatkozó törvényt” - mondtaújságírói kérdésre válaszolva Marcel Vela.

A miniszter nem kívánta kommentálni néhány szociáldemokrata politikus állítását, akik szerint ezekkel az intézkedésekkel próbálják eltitkolni a különnyugdíjakat.  

(Címlapfotó forrása: Marcel Vela hivatalos Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?