Egyenesbe került a sepsiszentgyörgyi kórház költségvetése

Kovászna Megye Tanácsa a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház fenntartási és személyzeti költségeire fordította azt a négy millió lejt, amelyet a kormány a napokban utalt ki a háromszéki önkormányzatnak, ezzel sikerült az egészségügyi intézmény költségvetését egyenesbe hozni.

Tamás Sándor tanácselnök szerint a hétfőn kiutalt négy millió lejből az év végéig rendezték a kórház elmaradásait a beszállítók fele és biztosítják a személyzetnek a vakációs jegyeket. Hozzátette: a sepsiszentgyörgyi kórház pénzügyi helyzetének javítása érdekében a Kovászna megyei önkormányzat idén még kétszer adott gyorssegélyt összesen 1,5 millió lej értékben, decemberben pedig 500 ezer lejt adtak orvosi műszerek üzembe helyezésére.A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórháznak közel 900 alkalmazottja van, most lehetőség nyílt kiadni az őket illető vakációs jegyeket – mondta el András Nagy Róbert, a kórház menedzsere. A kórház járóbeteg rendelőjében évente több mint 100 ezer konzultációt végeznek, és több mint húszezer folytonos, és közel tízezer egy napos beutalást regisztrálnak.

Tamás Sándor tanácselnök hozzátette: a sepsiszentgyörgyi kórházban zajlik néhány uniós és országos pályázat, ebből a legnagyobb tétel a sürgősségi osztály bővítése, továbbá tervezik az új tüdőkórház, stroke központ, helikopter leszállópálya építését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?