Kórházban tölti a szilvesztert a halálos autóbalesetben érintett volt miniszter

Mégsem engedik ki kedden a kórházból Daniel Chițoiu volt pénzügyminisztert, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) főtitkárát, akit két halálos áldozatot követelő autóbaleset miatt utaltak be hat nappal ezelőtt. A politikust január elseje után hallgatnák ki a gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében.

A Digi24.ro információi szerint Daniel Chițoiu a szilvesztert a bukaresti Floreasca kórházban tölti, ahová az autóbaleset után törött bordákkal és mellcsonttal utalták be.A rendőrség egyelőre nyomoz az Argeş megyei Cotmeana község területén múlt csütörtökön történt közúti baleset ügyében, mint mondták, csak a vizsgálat lefolytatása után állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy ki okozta a balesetet. A volt pénzügyminiszter Audija egy Logannal ütközött frontálisan, amelynek két utasa meghalt. Egy szemtanú vallomása szerint Chiţoiu idézte elő a balesetet, miután autójával áthajtott a szemközti sávra.

A rendőrség pénteken közölte, egyelőre in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárás zajlik az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt. A tájékoztatásban hangsúlyozzák, több tanút is kihallgattak már az ügyben, az eljárás azonban még folyamatban van, és arról, hogy melyik fél hibájából következett be a szerencsétlenség, csak a vizsgálat lezárása után nyilatkoznak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?