Adventi Szeretetmorzsa Csíkszeredában: idén is hazavihettük a betlehemi lángot

Hagyományosan ez évben is megszervezték csíkszeredai civil szervezetek az Adventi Szeretetmorzsa elnevezésű rendezvényt. Az eseményen zsíros kenyeret, forró teát osztottak önkéntesek a város karácsonyfájánál, valamint ki-ki hazavihette a cserkészek által őrzött betlehemi lángot.

A hideg, rendkívül ködös időjárás ellenére szép számban összegyűltek a csíkszeredaiak csütörtökön, hogy részt vegyenek a már hagyományosnak tekinthető eseményen. Teával, zsíros kenyérrel és alkalomhoz illő zenével várták a járókelőket.

A cserkészek jóvoltából az idén is átvehette bárki a betlehemi lángot és a magával hozott mécsest meggyújtva haza is vihette otthonába.

Az esemény szervezői ebben az esztendőben a Szent Tamás Alapítvány, a Csíki Anyák Egyesülete, a Gyulafehérvári Caritas, a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Romániai Magyar Cserkészszövetség - Csík körzete (104. Ady Endre cserkészcsapat), a Csibész Alapítvány, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Fokoláre mozgalom, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, a Juventutti Alapítvány és a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete voltak.

Kapcsolódók

Kimaradt?