Kreatív és színes karácsonyvárás készülődik Sepsiszentgyörgy főterén

Kreatív ötleteket, interaktív installációkat és színes ünnepváró programokat kínál a december 13-án pénteken megnyíló sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár.

Miközben helyi és környékbeli termelők, kézművesek portékáiból válogathatnak. vagy ízletes falatokat kóstolnak a vásárosok kínálatából, megtekinthetik a zenés, táncos fellépéseket, ünnepi hangversenyeket, koncerteket és előadásokat. Újdonságként pedig lehetővé teszik, hogy ünnepi háttér előtt, helyben elkészített és kinyomtatott fotókat készítsen a család, de lesz épületvetítés is gyermekrajzokból.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat közösségi ünnepé teszi az adventi időszakot, a karácsonyvárást azáltal, hogy a december 13. és 24. között zajló vásár ideje alatt a város 8 tanintézményéből mintegy 800 óvodás és iskolás mutat be zenés, táncos vagy verses műsort. Minden délután kórusok, énekkarok lépnek fel a főtéri kőszínpadon, esténként pedig koncertek teremtenek ünnepi hangulatot a főtéren.

Fellép a Canticorum Női Kar, a Snaps Vocal Band acapella előadással, Takáts Nikolas, Benkő Éva  és a Folker Együttes regöléssel, Maria Răducanu dzsessz-előadással, a Campanella és Eufónia kórusok, Szalóki Ági és Bognár Szilvi, a Voces Női kar, a Harmónia kórus, de lesz Swing a la Django koncert, Égvilág népi játék, míg végül az Evilági együttes Csodaváró koncertje és Mácsafej-koncert zárja az ünnepi rendezvénysorozatot, amelynek részletes programját a www.sepsi.ro oldalon találják.

Idén a vásári forgatagban 60 termelő, kézműves kínálja majd az általa előállított termékeket: kötött zoknitól kezdve a méztermékeken vagy tűzzománc-ékszereken át jóformán mindent be lehet szerezni. Újdonság, hogy idén környezettudatos lesz a vásár, hiszen először vezették be a szabályt, hogy kizárólag biológiailag lebomló, komposztálható vagy újra felhasználható evő- és ivóeszközökben kínálják az árusok az ünnepi csemegéket.

A gyerekek kedvence lehet a betlehemi meseváros

A sepsiszentgyörgyiek idén ismét fényt tekerhetnek a város központjába, hiszen az Erzsébet parki kovácsoltvas híd mellé felállították azt a tandem kerékpárt, amelyet egyszerre három személy használhat és a pedálozáskor fokozatosan gyúlnak fel a fények a kerékpárhoz kapcsolt hexagon ülőkéken és a park egyik fényfűzérrel burkolt fáján. A tandem kerékpár szomszédságában, a tó feletti kovácsoltvas hídon fényalagutat építettek, amely az ünnepi fotók minden szögből tökéletes háttere lehet.

A gyerekek kedvence lehet a betlehemi meseváros, mely az Erzsébet park kőszínpad melletti részén terül el. Akárcsak a pásztorok vagy a három király, a legkisebbek is barangolhatnak az ég alatt keresve a legfényesebb csillagot, amely a kis Jézus születésének helyszínéhez vezet. Az önkormányzat emellett téli dekorációval díszített fotókeretet is felállított a főtéren, amely méltó háttere a karácsonyi pillanatoknak. A belváros dekorációit, kreatív installációit helybéli alkotók álmodták meg és készítették el.

Kapcsolódók

Kimaradt?