Részletek derültek ki a Szatmár megyei kettős gyilkosságról

Egy szemfüles szomszédnak köszönhető, hogy a hatóságoknak sikerült őrizetbe venniük a Szatmár megyei Felsőberekszón történt, különös kegyetlenséggel elkövetett kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit.

Döbbenten áll a kedd délutáni kettős gyilkosság ténye előtt Felsőberekszó közössége, a Szatmár és Máramaros megye határán fekvő kis település lakói számára felfoghatatlan, hogy csendes falujukban ilyen borzalmas dolog történhetett. Mint arról korábban már beszámoltunk, az egyik házban egy 53 és egy 65 éves helybéli nő holttestére bukkantak, a rendőröknek pedig pár órával később sikerült előállítaniuk a hidegvérű gyilkosságok elkövetésével alaposan gyanúsítható, 39 és 59 éves, Debrecen környéki, paplannal házaló férfiakat.

Mint kiderült, az egyik áldozat vásárolni is akart a portékából, de ahogy ez már falun szokás, meg akarta mutatni szomszédasszonyának és jó barátnőjének is, így az árusokkal, paplannal együtt átmentek a szomszéd házba. Az ott lakó, második áldozat is ráállt a vásárra, s elindult a pénzért – beszélgetés közben szóba kerülhetett, hogy a lakásban több ezer euró van, a nő fia ugyanis Franciaországban dolgozik, és rendszeresen küld haza pénzt szüleinek –, a két férfi pedig szempillantás alatt úgy döntött: kihasználja az alkalmat, leüti és kirabolja őket.

Valószínűleg a két nő ellenállása vezetett oda, hogy nem csak leütötték, hanem agyonverték az áldozatokat, a földön fekvő holttesteket rájuk terített paplannal igyekeztek eltakarni, majd a lakásajtót kulcsra zárva távoztak a házból. Ekkor találkoztak az első áldozat férjével, akinek gyanússá vált az elhúzódó üzletelés és elindult megnézni, mi is történik a szomszédban.

A két házaló azzal nyugtatta a férjet, hogy a vásár megköttetett, az asszonyok még eldiskurálnak fölötte, ők azonban már sietnének tovább s kérték: adjon 500 lejt a feleségénél maradt paplanért. A mit sem sejtő férj oda is adta a pénzt, a két férfi pedig elhajtott — kis idő múltán viszont csak tudni akarta, mint lehet annyit megbeszélni egy paplanvásáron, s elindult a felesége után, a szomszéd házba azonban nem jutott be, mert minden ajtó zárva volt.

Ugyanekkor ért a házhoz a második áldozat sógora is, az egyik ablakon keresztül ő vette észre a földön heverő, félig letakart testeket, s az ablakot betörve be is jutott a lakásba, majd a 112–es egységes segélyhívón azonnal riasztotta a hatóságokat.

Az elkövetők gyors kézre kerítésében nagy szerepe volt az egyik utcabélinek. A férfinak ugyanis szemet szúrt, hogy az ismeretlen autó feltűnően sokáig időzik a ház előtt, s feljegyezte a rendszámot, amit később át is adott a rendőrségnek, akiknek végül a 3 kilométerre lévő Szelestyehután sikerült azonosítani és feltartóztatni a menekülő járművet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?