Legyen hagyomány az adomány – önkénteseket vár a Máltai Szeretetszolgálat

Négy tonna, azaz több mint 230 doboz tartós élelmiszer egy hét alatt három megyében – ez a 2018-as Legyen hagyomány az adomány mérlege. Tavaly a Máltai Szeretetszolgálat a Petry üzletlánccal, a Maszollal, az Erdély TV-vel, az Erdély FM-mel közösen szervezett jótékonysági akciója során több száz rászoruló családnak segített. Az akció idén folytatódik, a december 14-én induló gyűjtéshez pedig a szeretetszolgálat lelkes önkénteseket keres.

„A karácsony a szeretet ünnepe, amelyről legtöbbünknek a meghittség és béke jut eszébe. Az idilli csendélet valahogy úgy nézhet ki, hogy a családok és barátok mosollyal az arcukon állnak a karácsonyfa körül, ölelkezve vagy épp ajándékokat átnyújtva egymásnak. Ezután pedig a vacsoraasztal köré ülve, mindenféle finomságokat fogyasztanak el. Szerintünk minden embernek részesülnie kellene az ünnep ezen örömeiből is” – írja közleményében a Máltai Szeretetszolgálat.

Viszont gondoltál már arra, hogy sok család életében ez az idilli kép mintegy álomként, vágyként létezik csupán? – teszik fel a kérdést. Amint írják, egy szegény család esetében ebből a csendéletből kihúzhatjuk a karácsonyfát, az ajándékokat, és sajnos még a vacsorát is. Számukra nemcsak, hogy karácsonykor, de az év többi napján is kérdéses, és problémát jelent, hogy kerül-e bármi étel is az asztalra…

Ha ez szerinted sem helyénvaló, és segíteni szeretnél, csatlakozz önkéntesként a Máltai Szeretetszolgálat élelmiszergyűjtő kampányához! A Legyen hagyomány az adomány! jótékonysági akció a Petry üzletlánccal és Maszol hírportállal közreműködve jön létre. A kampány célja, hogy rászoruló és mélyszegénységben élő emberek és családok számára, valamint a Romániai Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos, időseket és felnőtt mozgássérülteket gondozó intézmények lakóinak számára, minél több tartós élelmiszert gyűjtsenek. A gyűjtésben a Petry üzletlánc összes boltja részt vesz, Kolozs, Maros és Hargita megyékben egyaránt. A boltok listája IDE kattintva érhető el.

Mi lesz a feladatod önkéntesként? December 14. és december 20. között a Petry üzletekben gyűjtődobozokat helyezünk el. Az önkéntesek feladata a dobozok mellett várni a lehetséges adományozókat, röviden ismertetni velük a kampányt, és felkérni őket arra, hogy belátásuk szerint adományozzanak. Ha valaki terméket helyez el a gyűjtődobozba, az önkénteseink készségesen megköszönik azt a rászorulók nevében is.

Ha úgy érzed, hogy az önkéntesek szó helyén akár a te neved is állhatna, akkor ne habozz, kattints az alábbi linkre, és jelentkezz! A jelentkezés után a szeretetszolgálat munkatársai rövid időn belül felveszik veled a kapcsolatot, majd a többi önkéntessel együtt  egy találkozó keretein belül ismertetjük a fontos tudnivalókat.

Amint a Máltai Szeretetszolgálat közleményében fogalmaz: tudják, hogy az akcióban való önkénteskedés a saját életedből igényel idő- és energiabefektetést. Viszont már egy-két órányi önkéntes szolgálattal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy karácsonykor még eggyel több ember arcán mosoly lehessen, és a szeretet ünnepe igazán beteljesülhessen számára is!

Romániai Máltai Szeretetszolgálat
Egy országos, nemzetközi háttérrel rendelkező keresztény szervezet, amely vallástól, nemzetiségtől, nemtől vagy etnikai hovatartozástól függetlenül segíti az embereket. Kedvezményezettjei: idősek, gyerekek, fogyatékkal élők, szegény családok, kiszolgáltatott személyek. Vannak napközi központjaik a szegény gyerekek számára, óvodáik fogyatékkal élő gyerekeknek, éjjeli menedékhelyük a hajléktalanoknak, afterschool programjuk, otthonuk időseknek és fogyatékkal élőknek.

Kapcsolódók

Kimaradt?