Maros megye: lecserélték a mintának kitűzött érvénytelenített szavazólapokat

A Maros Megyei Választási Iroda (BEJ) helyt adott a Szociáldemokrata Párt (PSD) óvásának, és mind az 568 szavazókörzetben lecseréltette vasárnap reggel a mintának kitűzött érvénytelen szavazólapokat.

Beadványában a PSD Maros megyei szervezete arra hívta fel a BEJ figyelmét, hogy 14 választási iroda előterében olyan érvénytelenített választócédulákat tűztek ki mintának, amelyekben a BEJ bélyegzőjét a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltje, Klaus Johannis nevét feltüntető keretébe ütötték.

„Figyelembe véve, hogy a szavazók mintegy 15 százaléka a választás napján dönti el, hogy kit támogat, egy ilyen szavazólap megtévesztheti a polgárokat, és egy bizonyos szavazási szándékot sugall” – érvelt a PSD, amely azt kérte a BEJ-től, utasítsa a választókörzeti szavazóirodák elnökeit, hogy még 7 óra előtt távolítsák el a szavazólapokat az előterekből.

A megyei választási iroda vasárnap bejelentette, hogy helyt adott a PSD óvásának és valamennyi szavazókörzetben lecseréltette a mintának kitűzött érvénytelen szavazólapokat – közölte Raluca Creţ szóvivő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?