EMNP: két rossz közül kell a kevésbé elfogadhatatlant választanunk

Arra kéri szimpatizánsait az Erdélyi Magyar Néppárt az elnökválasztás második fordulójában, hogy ne szavazzanak Viorica Dăncilă PSD-jelöltre, míg Klaus Johannis esetében a választók döntésére bízza, hogy bizalmat szavaznak-e ismét neki vagy sem.

Az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnökségének állásfoglalása szerint az elmúlt években kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) a csőd szélére sodorta az országot, saját korrupt politikusait igyekezett menteni a büntetőtörvénykönyv módosításával, de emellett „olyan súlyos, nyíltan magyarellenes és kegyeletsértő eseményeket támogatott, mint az úzvölgyi hősi katonatemetőnél történtek”.

Mindezek fényében az EMNP arra kéri az erdélyi magyar választókat, „hogy szavazatukkal ne támogassák a szocialisták államelnök-jelöltjét, hiszen ezzel is ítéletet mondhatunk az elmúlt évek csődös, velejéig korrupt és egyértelműen magyarellenes politikájáról”.

A második fordulóba a Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatásával jutott Klaus Johannis hivatalban lévő államfő kapcsán az EMNP megjegyzi, hogy „bár a magyarok szavazataival lett államelnök, még csak a gesztusok szintjén sem volt hajlandó nyitni közösségünk felé”, és emlékeztet arra is a néppárt, hogy Johannis „megtagadta a számára ajándékba adott székely zászló átvételét, s ő fosztotta meg állami kitüntetésétől Tőkés Lászlót, a temesvári forradalom »szikraemberét«”. Az EMNP szerint a szász nemzetiségű Johannis épp azzal próbálta bizonyítani jó románságát, hogy távol tartotta magát a kisebbségi ügyektől.

Ezért a PNL-jelölt támogatását „szintén nem tudjuk jó szívvel ajánlani szimpatizánsaink, az erdélyi magyar választók számára”. Johannisszal kapcsolatban arra kérik az erdélyi magyar választókat, hogy lelkiismeretük szerint döntsenek arról, bizalmat szavaznak-e ismét számára, vagy sem.

Összegzésképpen megállapítják, hogy a magyar szavazóknak ezúttal is két rossz jelölt közül kell a kevésbé elfogadhatatlant választaniuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?