Támogatja a hetedikesek próba-kisérettségijét az új tanügyminiszter

Az új tanügyminiszter, Monica Anisie szerint rendjén való, hogy a hetedikes tanulók tudását is felmérik a próba-képességvizsgán, mert tudniuk kell, mire számíthatnak.

Anisie közölte, november elsején tették közzé az Országos Kiértékelési és Vizsgáztatási Központ (CNEE) honlapján az érettségi- és képességvizsga-tételek típuspéldányait. Kifejtette, helyesnek tartja, hogy próbavizsgának vetik alá a hetedik osztályosokat is, mert új tanterv szerint tanulnak, és tudniuk kell, hányadán állnak.

Kicsoda az új miniszter?

Monica Anisie csütörtökön vette át hivatalát az oktatási tárca élén. Anisie a Bukaresti Egyetem román nyelv és irodalom karán végzett 1996-ban, a Közigazgatási és Politikatudományi Országos Iskolában szerzett mesterfokú képzést oktatási menedzsmentből, illetve a Politikatudományi, Szociológiai és Nemzetközi Kapcsolatok karán európai integrációból.

1994 óta a bukaresti Tudor Vianu Főgimnázium román nyelv- és irodalom tanárnőjeként dolgozott, 2001 és 2005 között oktatási tanácsos volt aligazgatói rangban, 2005-2009-ben a román nyelv- és irodalom oktatásáért felelt, 2007 és 2009 között a bukaresti tanfelügyelőség konzultatív tanácsának, 2008-2009-ben az oktatási tárca munkabizottságának tagja volt, 2011-2012 között az oktatási, ifjúsági és sportminisztérium helyettes államtitkárává nevezték ki. 2012-2014 között Traian Băsescu államfő tanácsosa, a Cioloș-kormány államtitkára volt.

Az oktatási minisztériumban előzőleg több tisztséget is betöltött, 2014 és 2016 között a tanfelügyelőségi igazgatóság igazgatója volt. Dacian Cioloș technokrata kormányában az oktatási tárcán belül, Adrian Curaj majd Mircea Dumitru minisztersége idején közoktatási államtitkár volt. Jelenleg PNL bukaresti, 2. kerületi szervezetének elnöke, a párt egyetem előtti oktatással foglalkozó bizottságának koordinátora. 

Kapcsolódók

Kimaradt?