Bizalmatlansági indítvány: Meleşcanu a kormánynak drukkol

Teodor Meleşcanu szenátusi elnök véleménye szerint sokkal jobb lenne, ha a jelenlegi kormány kitöltené a mandátumát és a jövő évi parlamenti választásokon a szavazópolgárok mondanának „ítéletet” felette.

„Az egyensúly és az állam normális működésének a megtartása a legfontosabb jelenleg Románia számára. Úgy gondolom, sokkal jobb lenne, ha olyan kormányunk lenne, amely végig viszi mandátumát és a jövő évi választásokon számot ad a választók előtt” – fejtette ki Meleşcanu csütörtökön a parlamentben.

A politikai hovatartozását illetően elmondta: köztudomású, hogy kizárták a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE). Benyújtotta a bíróságra a határozat eltörlésére vonatkozó kérést, de a bírósági döntésig neki is tartoznia kell egy frakcióhoz, ezért a kormányzó szociáldemokraták (PSD) frakciójához csatlakozott.

Nyomatékosította, az ALDE képviselői, akikkel beszélt, mind saját belátásuk szerint fognak voksolni a bizalmatlansági indítvány szavazásán, ő nem kér senkitől semmit.

„A dolgok nagyon világosak, végül is minden bizalmatlansági indítvány a voksok számán alapul. Jövő csütörtökön majd elválik az erőegyensúly. Az ALDE két és fél évig kormányon volt. Vállalnunk kell a jó és a kevésbé jó dolgokat is, amelyeket tettünk. Ezért tehát mindenki saját maga dönti el, hogyan voksol” – szögezte le Meleşcanu.

Arra a kérdésre, hogy izgul-e a bizalmatlansági indítvány miatt, így válaszolt: „Nincs szó izgalomról. Végül is a politika voksokon alapul, mint a labdarúgás a gólokon. Majd meglátjuk, mi történik. Én a nyerő csapattal tartok” – mondta.

Kapcsolódók

Kimaradt?