Régiók Bizottsága: Újabb 5 éves mandátumot kap Borboly Csaba

Hét éve képviseli Székelyföldet Borboly Csaba a Régiók Bizottságában a Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy, illetve a Szociálpolitika, oktatás, foglalkoztatás, kutatás és kultúra szakbizottságok tagjaként. A Hargita megyei tanácselnök újabb 5 éves mandátumot kap a romániai delegáció részeként.  

A Régiók Bizottsága (COR) 1994-ben alakult, és lehetővé teszi, hogy a helyi és regionális önkormányzatok (polgármesterek és tanácselnökök) beleszólhassanak az uniós jogalkotásba, megosszák egymással a bevált gyakorlatokat, és párbeszédet folytassanak az európai intézményekkel. A tanácselnök szerint azáltal, hogy az Európai Bizottságnak kötelessége konzultálni a Régiók Bizottságával az EU-t érintő döntések előtt, „hidat képez az EU-s intézmények és az európai polgárok, az emberek között”, hiszen a regionális viszonyokat jól ismerő képviselők tevékenykednek soraiban.

A Régiók Bizottsága minden évben megszervezi az Európai Városok és Régiók Hete rendezvényt, amelyet idén október 7–9. között tartanak Brüsszelben. Hargita megye, illetve egész Székelyföld három plenáris előadás keretében mutatkozik be.

„Az Európai Régiók és Városok Hetén sok értékes szakértőnk mellett Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével képviseljük Székelyföldet, de mindenik panelben részt vesznek valamilyen formában EP-képviselőink, Vincze Lóránt és Winkler Gyula is. Én azt hiszem, hogy Erdélynek akkor lesz egyre erősebb a hangja Európában, ha együtt tudunk dolgozni, ha összeadjuk az erőfeszítéseinket nemzetközi és hazai porondon egyaránt. A COR tulajdonképpen egy újabb fórum, ahol az elkövetkező 5 évben is hallathatjuk a hangunkat” – összegzett Borboly Csaba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?