Meghalt egy 14 éves lány, miután felrobbant mellette a telefonja

Meghalt egy 14 éves lány Kazahsztánban, miután az okostelefonja felrobbant éjszaka töltés közben. A tragédia a Bastobe nevű településen történt - számolt be róla a Daily Mail helyi sajtóbeszámolók alapján.

Alua Asetkyzy Abzalbek zenét hallgatott az ágyában a mobilján, amit aztán töltőre dugott és a párnájára tette, nem messze a feje mellé, majd elaludt. Reggel a lányt holtan találtak a családtagjai a szobájában. Kihívták a mentőket, de ők már csak a halálát tudták megállapítani.

A rendőrség és a helyszíni szakértők szerint a kamaszlány telefonja egész éjjel töltőn volt, hajnalban robbant fel az akkumulátora, miután túlmelegedett. A tinédzser számos fejsérülést szenvedett, a beszámolók szerint azonnal meghalt a robbanás következtében.

Nem ez az első ilyen baleset, amelybe fiatalok halnak bele. Tavaly például Malajziában egy 16 éves fiú bedugta a mobilja fülhallgatóját a fülébe, miközben a telefon töltőn volt. Áramütést szenvedett, reggel már halott volt.

Egy szakértő a hasonló tragédiák elkerülése érdekében azt javasolja, ne töltsük egész éjjel a telefonunkat, mert ez balesetveszélyes. Nagyon kockázatos, ha egyáltalán az ágyon, vagy a párnánk alatt van a mobil töltés közben. Ezek ugyanis „termikus börtönök”, amelyek maguktól felmelegszenek. A szakember szerint mindig a telefonhoz mellékelt töltőt kell használnunk, és ha lefekszünk, kapcsoljuk ki elektromos eszközeinket.

Kapcsolódók

Kimaradt?