FRISSÍTVE - Brutális gyilkosságot követett el a gyanú szerint két kiskorú Szatmár megyében

FRISSÍTVE: Emberölés miatt tartóztattak le két kiskorút – közölte a Szatmár megyei törvényszéki ügyészség pénteken.

Az ügyészségi tájékoztatás szerint 30 napos előzetes letartóztatási parancsot adtak ki két kiskorú, K.M.N. és K. E. nevére, akik a nyomozók által összegyűjtött bizonyítékok szerint szeptember 24-én este megöltek Nagykárolyban egy férfit.

Az áldozat hivatalos dokumentumok nélkül élt egy nagykárolyi ingatlanban, ahol rátaláltak holttestére. A rendőrség közölte, hogy a holttesten erőszakra utaló nyomokat és vért találtak. Az ingatlan ajtaja be volt törve, a lakás tele volt véres nyomokkal.

A hatóságok arra a következtetésre jutottak, hogy a két gyanúsított szeptember 24-én valamivel 18 óra után behatolt az ingatlanba, és kemény eszközzel ütlegelni kezdte az áldozatot. Nem csak kézzel-lábbal ütöttek-verték, de egy vasrúd-szerű, tompa tárggyal is bántalmaztak, súlyos csapásokat mérve az áldozat mellkasára, fejére, végtagjaira – a brutális verés majd' egy órán keresztül tartott, aztán 19 óra körül abbahagyták és távoztak. Nem hosszú időre: 19 óra 45 perc körül visszatértek a helyszínre, az akkor már nagy valószínűséggel kómás állapotban lévő áldozatukat meztelenre vetkőztették és tovább folytatták rugdosását, verését, majd 20 óra körül távoztak a lakásból. A szerencsétlen férfi holttestére másnap reggel bukkantak rá.

A helyszínelés és tanúk kihallgatása során az is kiderült, hogy valaki – bizonyos K.G. – közbeavatkozott, és közbelépése nyomán a kiskorúak távoztak a tett helyszínéről. Később azonban visszatértek, és halálra verték az áldozatot, K.R.A.-t. 

Egy 16 és egy 17 éves kamaszt vettek őrizetbe, akik nem teljesen ismeretlenek a nagykárolyi hatóságok előtt, ugyanis botrányokozásért és rendbontásért több pénzbírságot is kiróttak már rájuk, K.M.N. pedig az iskolájában is több rendbontásban, verekedésben is részt vett vagy okozott, amiért magaviseleti jegyét is levonták.

Az is kiderült, hogy az áldozat visszaeső, kisstílű bűnöző, akit többször is börtönbüntetésre ítéltek apróbb (főleg bicikli) lopások miatt. Ugyanakkor már a nyomrögzítés során több bizonyítékot is találtak, melyek ismeretében már szerdán kora estére megvolt a gyanúsítottak köre, házkutatásokat is tartottak és előállították a két kamaszt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?