Dăncilă: veszélyes dolog kommandósokkal fenyegetni a miniszterelnököt

Büntetőjogi feljelentést tesz Victor Ponta ellen Viorica Dăncilă – ezt maga a miniszterelnök jelentette be csütörtökön Mioveni-ben, és azzal indokolta döntését, hogy a Pro Románia párt elnöke olyan kijelentést tett, miszerint „maszkosokkal” fogja eltávolíttatni őt a kormány éléről.

„Amikor Románia miniszterelnökéről azt állítod, hogy a maszkosoknak kellene elvinniük őt, akkor mind belföldi, mind külföldi viszonylatban súlyos kárt okozol. Ez nagyon veszélyes dolog. Egyes emberek játszanak a szavakkal, és közben Románia megítélését rontják. Büntetőjogi feljelentést fogok benyújtani Ponta ellen, ugyanakkor felszólítom, hogy állításait támassza alá bizonyítékokkal” – mondta Dăncilă.

Véleménye szerint a kormányfő ellen intézett támadás felér a nemzetbiztonság elleni támadással. „Hogy mondhatsz olyat, hogy Románia miniszterelnöke lefizetett valakit? Ez vesztegetést jelent, talán őurasága a saját gyakorlatából ismeri ezt, de én soha nem teszek és nem tettem ilyet” – jelentette ki a miniszterelnök.

Viorica Dăncilă ezzel arra reagált, hogy Victor Ponta ex-kormányfő, akit két éve zártak ki a jelenleg Dăncilă által vezetett Szociáldemokrata Pártból (PSD), szerdán többek közt úgy nyilatkozott: kommandósokkal fogja eltávolíttatni a kormány éléről a miniszterelnököt. „Ő már a második PSD-elnök lenne, akit maszkosok visznek el” – fogalmazott Ponta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?