Dăncilă még mindig választ vár Johannistól az ügyvivő miniszterek kinevezésére

Viorica Dăncilă miniszterelnök a Facebookon közölte, hogy választ vár Klaus Johannis államfőtől az energiaügyi, a környezetvédelmi és a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős ügyvivő miniszter kinevezésének ügyében.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt írta, már eltelt néhány nap a javaslatok megtétele óta, és reméli, hogy Johannis elnök megérti: a kormány akadályoztatása nem járul hozzá az ország stabilitásához.

„Még reménykedem benne, hogy rájön: a tőle megszokott vendetták elsősorban az embereknek ártanak, és nem az ő politikai ellenfeleinek. Romániának működőképes kormányra van szüksége” – érvelt Dăncilă a közösségi hálón közzétett bejegyzésében, arra kérve az államfőt, hogy ne utasítsa vissza alaptalanul a miniszterjelölteket.

 

Johannis elnök augusztus 30-án írta alá Graţiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, Anton Anton energiaügyi miniszter és Viorel Ilie parlamenttel való kapcsolattartással megbízott miniszter lemondását. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) három tárcavezetője azt követően mondott le tisztségéről, hogy az ALDE kilépett a kormányból.

Viorica Dăncilă kormányfő eután elküldte az államfőnek a három ügyvivő miniszter kinevezésére vonatkozó javaslatot. Eszerint az energiaügyi tárca vezetését Niculae Bădălău gazdasági miniszter, a környezetvédelmi tárcáét Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter venné át ideiglenesen, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszteri feladatokat pedig Radu Oprea üzleti környezetért felelős miniszter látná el ügyvivő jelleggel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?