Viorica Dăncilă: nem áll szándékunkban átadni a kormányzást

A kormány bizalmi szavazást kért a parlamentben – jelentette ki csütörtökön Argeşen Viorica Dăncilă, aki hozzátette: a legjobb fegyver a tárgyalás. A kormányfő ugyanakkor megerősítette: nem áll szándékukban átadni a kormányzást.

„Bizalmi szavazást kérünk a parlament plénumában. Függetlenül attól, hogy az ellenzék benyújt-e bizalmatlansági indítványt, vagy sem, nekünk bizalmi szavazást kell kérnünk a parlamentben, mert olyan portfóliókkal rendelkezünk, ahol nincs miniszterünk, és amelyben az átmeneti időszak lejárt, tehát vissza kell térnünk a normalitáshoz. Én nem lennék annyira biztos, hogy hiányzik a 29 szavazatunk, szeretném megtudni, mi lesz, úgyhogy a parlamentbe megyünk. A politikában bármi lehetséges. És a legjobb politikai fegyver a tárgyalás. Tárgyalunk, hogy továbbléphessünk. Ha nem kapjuk meg a bizalmat, akkor a kormány az eredeti formában marad, és egy másik formulát javasolunk” – mondta a miniszterelnök egy sajtótájékoztatón.

Mindig a jó győzedelmeskedik

Akik hisznek Istenben, jobb emberek – jelentette ki Argeșbe való utazása előtt, csütörtökön Viorica Dăncilă. A kormányfő egy Brassó megyei templom felszentelésén vett részt.

Azt mondta: „ahányszor meghívják templomszentelésre, minidig elmegy”, mert ő egy hívő ember.

Dăncilă azt üzente a román állampolgároknak, hogy „higgyenek Istenben”, mert a jó mindig győzedelmeskedik a rossz felett, és nem lesz ez másképpen most sem.

Kapcsolódók

Kimaradt?